Leírás
N-Acetil L-cisztein (NAC)
• antioxidásként erősíti az immunrendszert
• a ciszteinből képződő glutation óvja az izmokat a károsodástól
• segít a bőr regenerálódásában, az új bőr képződésében Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav stabil formája. Gyakran alkalmazzák táplálékkiegészítőkben. Magas kéntartalmának köszönhetően segít közömbösíteni az anyagcsere folyamat káros melléktermékeit, a szabad gyököket, vagyis antioxidánsként védi és egészséges állapotban tartja a sejteket. A szervezet L-ciszteinből és más aminosavakból glutationt állít elő, mely anyag egy rendkívül hatékony antioxidáns. A glutation koncentrációt az orvostudomány az öregedés egyik jelzőszámának tekinti. Ahogy öregszünk, azzal párhuzamosan csökken a szervezet glutationtartalma. Másképpen fogalmazva, aki fiatal szeretne maradni, annak gondoskodnia kell a glutationszint növeléséről, például megfelelő mennyiségű cisztein bevitelével. Kijelenthető, hogy sportolók számára az egyik legfontosabb antioxidáns anyag. Az edzés okozta sérülések elleni hatásain felül, segíti a kötőszövet képződését, küzd a vírusos fertőzések ellen és jótékony hatással van az ízületekre. Előfordulása Baromfi, joghurt, zab, búzacsíra, tojássárgája, fokhagyma, brokkoli, kelbimbó. Szinergistái Egyéb antioxidánsokkal - C-vitaminnal, E-vitaminnal - együtt szedve még erősebb hatás érhető el. Fontos: az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával.
• a ciszteinből képződő glutation óvja az izmokat a károsodástól
• segít a bőr regenerálódásában, az új bőr képződésében Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav stabil formája. Gyakran alkalmazzák táplálékkiegészítőkben. Magas kéntartalmának köszönhetően segít közömbösíteni az anyagcsere folyamat káros melléktermékeit, a szabad gyököket, vagyis antioxidánsként védi és egészséges állapotban tartja a sejteket. A szervezet L-ciszteinből és más aminosavakból glutationt állít elő, mely anyag egy rendkívül hatékony antioxidáns. A glutation koncentrációt az orvostudomány az öregedés egyik jelzőszámának tekinti. Ahogy öregszünk, azzal párhuzamosan csökken a szervezet glutationtartalma. Másképpen fogalmazva, aki fiatal szeretne maradni, annak gondoskodnia kell a glutationszint növeléséről, például megfelelő mennyiségű cisztein bevitelével. Kijelenthető, hogy sportolók számára az egyik legfontosabb antioxidáns anyag. Az edzés okozta sérülések elleni hatásain felül, segíti a kötőszövet képződését, küzd a vírusos fertőzések ellen és jótékony hatással van az ízületekre. Előfordulása Baromfi, joghurt, zab, búzacsíra, tojássárgája, fokhagyma, brokkoli, kelbimbó. Szinergistái Egyéb antioxidánsokkal - C-vitaminnal, E-vitaminnal - együtt szedve még erősebb hatás érhető el. Fontos: az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.