Főbb Kategóriák
Barátcserje termés filteres tea 25g
840 Ft
Menny.:db

Barátcserje termés filteres tea 25g

840 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Utolsó 6 db raktáron
Cikkszám: SKU-F-1000
Szerezhető hűségpontok: 42
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Barátcserje termés:
 

Nőgyógyászati panaszok kezelésére javasolt. A kutatások szerint a menstruációt megelőző és a menopauzával együtt járó kellemetlen tünetek esetén egyaránt hatásos. A humánterápiában alkalmazása biztonságos. Az európai gyógyszerpiacon a tíz legjelentősebb forgalmú növényi szer között szerepel.

MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYRŐL?

A Földközi-tenger vidékén honos, nálunk több helyen díszcserjeként ültetett növény. Termését és levelét használják gyógynövényként. A tea a termést tartalmazza. Bár gyógyászati alkalmazása a régmúltba nyúlik vissza, sikertörténete alig több, mint 50 éve kezdődött. Az Európai Gyógyszerkönyvben hivatalos gyógynövény. Ma számos, gyógyszerként regisztrált gyári készítmény és nem gyógyszerszintű termék formájában van forgalomban.

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

Nőgyógyászati panaszok kezelésében alkalmazzák. A terjedelmes orvosi szakirodalom szerint a menstruációt megelőző és a menopauzával együtt járó kellemetlen tünetek terápiájában egyaránt hatásosnak bizonyult. Humán hatásosságát és relatív ártalmatlanságát számos klinikai vizsgálatban, több hatás bizonyítására irányulva ellenőrizték. A terápiában való alkalmazása biztonságos.

HOGYAN ALKALMAZZUK?

Ajánlott dózisa 2 csésze/nap, a csomagoláson feltüntetett teakészítési mód alapján elkészítve. 1 db filter 2,5dl vízhez. Három hónapos alkalmazás ajánlott.

FELHASZNÁLT IRODALOM

Kéry, Á. (2011): Nőgyógyászati panaszokra ható növényi szerek. Phanna és Flóra, 2011. 2. Sz. 3-6p.

Szendrei, K.-Csupor, D. (2007): Növényi szerek a PMS és a menopauza kezelésében. Komplementer t1edicina, 2007/3, 6-13p.

Mazaro-Costa, R. et al (20 l O): Medicinal plants as alternative treatments for female sexual...Journal of Sexual Medicine, 2010 nov 7(11): 3695-714p.

Taylor, M.(2001): Botanicals: Medicines and menopause. Clinical Obstetric and Gynecology, 2001, vo1.44(4) , 853-863p.

Zamani, M. et al(2012). Therapeutic effect of Vitex agnus-castus in patients with premenstrual syndrome. Acta Mcclica Iranica, 2012;50(2): 1 01-6p.

Ambrosini, A, et al(2012): Use of Vitex agnus-castus in migrainous women with premenstrual syndrome: an open-label clinical observation. Acta Neurologica Belgica, 2012 jul. 12.

Összetevők: barátcserjetermés

Kiszerelés: 20 db filter/doboz, aromazáró csomagolásban

Tömeg: 20x1,25 g

AZ ÖSSZETEVŐK HATÁSAI

Barátcserjetermés:

Csupor Dezső, Szendrei Kámán - Gyógynövénytár-Útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz

“Bár a barátcserje termését számos nőgyógyászati és szexuális panasz kezelésére használták már az ókor óta, ezek közül nem emelkedett ki a menstruációt megelőző, azzal kapcsolatos tünetek enyhítése. A növény ilyen célú alkalmazása csak a 20. században, a modern farmakológiai vizsgálatok elkezdése után vált hangsúlyossá.„

Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények

“Több mint 2500 éve az egyiptomiak és a görögök már alkalmazták termését különféle menstruációs problémák kezelésére. Ezen felül nemi vágyat csökkentő, havi vérzést megindító, nyugtató és tonizáló hatásáért fogyasztották. A növényt meddőség kezelésére is használják. Az egész növény szúnyogűző hatású.„

Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy. - Gyógynövények ismerete-A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai

“Kivonatát használják mastalgia, dysmenorrhoea, klimaxos panaszok esetén, továbbá galactogogumként.„

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.