Leírás
Inulin por
• 100% Inulin por cikóriagyökérből • Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz • Inulin /frukto-oligoszacharid • Prebiotikus hatás Inulin
Az inulin egy teljesen természetes növényi kivonat. Nagy mennyiségben (10-15%) többek között a cikória gyökerében található meg. Az inulint a prebiotikumok csoportjába sorolhatjuk. Ezek olyan kedvező élettani hatással rendelkező anyagok, amelyek hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez, az egészség fenntartásához. A prebiotikumok – így az inulin és az oligofruktóz – olyan élelmiszer összetevők, amelyekre az emésztőrendszerben található emésztőenzimek nem hatnak, így változatlan formában jutnak el a vastagbélig. Itt szelektíven elősegítik a kedvező hatású probiotikus mikroorganizmusok szaporodását és a különböző ásványi anyagok (pl. kalcium, magnézium, vas és a cink) fleszívódását. A kutatásokból úgy tűnik, hogy a prebiotikumok hatékonyak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is. Az inulin nagy mennyiségben tartalmaz, olyan rövid szénláncból álló szacharidokat (frukto-oligoszacharidokat), amelyek bizonyítottan jótékony hatást gyakorolnak a vércukorszintre, a vér lipid paramétereire és az emésztésre egyaránt. Használat
Az inulin számos jótékony hatással bír, egyre szélesebb körben alkalmazzák, használata javasolt: • cukorbetegeknek • magas koleszterinszint esetén • diétázóknak • fogyókúrázóknak • sportolóknak • antibiotikumos kezelések alkalmával • gyomor -vagy bélprobléma megléte esetén • szív -és érrendszeri betegségek esetében Adagolás
A kezdő dózis ne legyen több napi 5 grammnál 1-2 héten át, majd fokozatosan lehet növelni az adagot napi 2x5 grammos adagra. Mellékhatások Kis dózisban az inulin fogyasztása a legtöbb ember számára teljesen biztonságos. Az úgynevezett FODMAP (Fermentábilis Oligoszacharidok, Diszacharidok, Monoszacharidok és Poliszacharidok) intoleranciában szenvedő emberek viszont jelentős mellékhatásokra számíthatnak. A parlagfű allergiások tünetei is rosszabbodhatnak az inulin fogyasztása után. Hirtelen nagy mennyiség bevitele esetén előfordulhatnak: fokozott gázképződés, puffadás, laza széklet és hasmenés, hasi diszkomfort érzés. Figyelmeztetések
A készítményt gyerekek elől gondosan el kell zárni, valamint gyermekek csak felnőtt felügyelete mellett fogyaszthatják. Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
• 100% Inulin por cikóriagyökérből • Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz • Inulin /frukto-oligoszacharid • Prebiotikus hatás Inulin
Az inulin egy teljesen természetes növényi kivonat. Nagy mennyiségben (10-15%) többek között a cikória gyökerében található meg. Az inulint a prebiotikumok csoportjába sorolhatjuk. Ezek olyan kedvező élettani hatással rendelkező anyagok, amelyek hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez, az egészség fenntartásához. A prebiotikumok – így az inulin és az oligofruktóz – olyan élelmiszer összetevők, amelyekre az emésztőrendszerben található emésztőenzimek nem hatnak, így változatlan formában jutnak el a vastagbélig. Itt szelektíven elősegítik a kedvező hatású probiotikus mikroorganizmusok szaporodását és a különböző ásványi anyagok (pl. kalcium, magnézium, vas és a cink) fleszívódását. A kutatásokból úgy tűnik, hogy a prebiotikumok hatékonyak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is. Az inulin nagy mennyiségben tartalmaz, olyan rövid szénláncból álló szacharidokat (frukto-oligoszacharidokat), amelyek bizonyítottan jótékony hatást gyakorolnak a vércukorszintre, a vér lipid paramétereire és az emésztésre egyaránt. Használat
Az inulin számos jótékony hatással bír, egyre szélesebb körben alkalmazzák, használata javasolt: • cukorbetegeknek • magas koleszterinszint esetén • diétázóknak • fogyókúrázóknak • sportolóknak • antibiotikumos kezelések alkalmával • gyomor -vagy bélprobléma megléte esetén • szív -és érrendszeri betegségek esetében Adagolás
A kezdő dózis ne legyen több napi 5 grammnál 1-2 héten át, majd fokozatosan lehet növelni az adagot napi 2x5 grammos adagra. Mellékhatások Kis dózisban az inulin fogyasztása a legtöbb ember számára teljesen biztonságos. Az úgynevezett FODMAP (Fermentábilis Oligoszacharidok, Diszacharidok, Monoszacharidok és Poliszacharidok) intoleranciában szenvedő emberek viszont jelentős mellékhatásokra számíthatnak. A parlagfű allergiások tünetei is rosszabbodhatnak az inulin fogyasztása után. Hirtelen nagy mennyiség bevitele esetén előfordulhatnak: fokozott gázképződés, puffadás, laza széklet és hasmenés, hasi diszkomfort érzés. Figyelmeztetések
A készítményt gyerekek elől gondosan el kell zárni, valamint gyermekek csak felnőtt felügyelete mellett fogyaszthatják. Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Vélemények
1 értékelés
Írja meg véleményét!
2024. 08. 29.
-
Kovács Viktória
Már másodszor vettem ebből a termékből. Reggeli kávémba szoktam tenni,semmilyen utóíze nincs. Hatását is érzem.