Leírás
Kapormag:
Elsősorban fűszerként használják fel. Kellemes ízű, étvágyfokozó, elterjedt ételízesítő, savanyúságtartósító. Gyógyászati felhasználása jelenleg csak a népi gyógyászatban terjedt el, elsősorban az emésztőszervrendszeri panaszok csökkentésére.
Összetevők: kapormag
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 40 g
AZ ÖSSZETEVŐK HATÁSAI
Kapormag:
Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy. - Gyógynövények ismerete-A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai
“A zöld részek, elsősorban az idősebb példányok leveleinek vizes kivonatai, kísérleti körülmények között nyugtató (sedativ) hatásúak. A termésből kinyert illóolaj kis adagban izgató, nagyobb adagban nyugtató hatású. Kísérleti állatoknál csökkenti a fájdalomérzetet (antinociceptiv hatás). A termések szerepelnek szélhajtó készítmények összetételében (carminativum).„
Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények
“A népgyógyászat elsősorban az emésztőszervrendszeri panaszok csökkentésére használja. Sokkal gyakoribb a fűszercélú felhasználás, mind a háztartásokban, mind az élelmiszeriparban. Drogjai és illóolaja kellemes ízű, elterjedt ételízesítő, savanyúságtartósító. Illóolaját a kozmetikai ipar is hasznosítja.„